Nog maar amper een week en dan is het alweer zover, 2011! Het belooft voor Tuinbazaar.nl opnieuw een spannend en druk jaar te worden aangezien het afgelopen jaar al een gekkenhuis was. Wij hebben veel tevreden nieuwe klanten mogen begroeten door een grote promotiecampagne. Echter, op bepaalde momenten werd het dusdanig druk dat we even gas terug moesten nemen.

Voor het komende jaar hebben we onze distributie op een betere manier ingericht zodat we meer orders in kortere tijd kunnen verwerken. Tuinbazaar.nl werkt met verschillende leveranciers van planten en tuinproducten. Niet alleen vallen de kwekers hieronder, maar ook leveranciers zoals Ecostyle en Gardena. Om mensen planten binnen 48 uur te kunnen blijven leveren hebben we het een en ander beter op elkaar afgestemd en geautomatiseerd. Zo worden alle planten nu direct vanaf één verzamelpunt stevig verpakt en direct aangemeld bij TNT Post en verzonden. Op die manier kan de klant al in vroeg stadium de bestelling volgen. Er zit zelfs een revolutionair volgsysteem voor de mobiele telefoon aan te komen, maar daarover later meer!

Veranderingen

Tuinbazaar homepage

In 2011 gaat het bestellen van planten er met een volledig vernieuwde website iets anders uitzien. Daar waar voorheen online een bestelformulier moest worden ingevuld, werkt het nu sneller, makkerlijker en veiliger. Beter voor de klant, beter voor ons. Alle planten, tuingereedschap en tuinverzorgingsproducten staan nu onderverdeeld in verschillende categoriën:

Daarnaast hebben we de categoriën tuinieren, aanbiedingen en natuurlijk de tuinblog in het leven geroepen.

Tuinieren

Plant kennis bibliotheek

Steeds meer krijgen wij signaleren dat men op zoek is naar meer informatie over een plant voor en na aankoop. Om in die behoefte te voorzien hebben wij de categorie 'planten informatie' toegevoegd aan onze website. Hier vindt u alles over de oorsprong van planten en tips voor het snoeien en bemesten. En dit allemaal specifiek per plant.

Snoeien

Verreweg een van de meest besproken onderwerpen in tuinonderhoud is 'snoeien'. Veel mensen hebben met snoeien een haat liefde verhouding. Hierbij proberen wij te helpen en daarom is er een speciale pagina aan gewijd. U vindt hier veel tips en instructievideo's.

De tuin van ...

Altijd al benieuwd hoe iemand die buxus zo mooi krijgt gesnoeid? Of die leibomen zo mooi in bloei heeft staan? Of die grasmat zo groen? Leer de geheimen en kijk hier hoe anderen een mooi resultaat in hun tuin hebben weten te realiseren!

Tuinforum

Wij doen enorm ons best om alle informatie die er is over de tuin, het tuinieren, de planten, etc, online te zetten. Toch zullen er altijd mensen zijn die hun eigen tips en trucs willen delen of een brandende vraag hebben. Om hiervoor een ontmoetingsplek te maken hebben we een tuinforum opgericht. Hier kunt u al uw vragen stellen en ook antwoorden op andermans dringende vraag.

Duurzaam tuinieren

Het zal niemand zijn ontgaan. Tegenwoordig leven we in een tijdperk waarin er meer dan ooit tevoren rekening wordt gehouden met de duurzame gedachte. Ondanks dat de tuinmarkt vrij terughoudend is in het introduceren van nieuwe dingen, vinden we dat het duurzaam tuinieren best wat meer aandacht mag krijgen. Op het gebied van duurzaamheid in de tuin valt nog aardige winst te boeken. Lees hier alles over in de categorie 'duurzaam tuinieren'!

Tuingereedschap

Een karrevracht aan informatie over tuinieren. Maar wat heeft u hieraan zonder te beschikken over het juiste gereedschap? Lees hier de laatste trends en handige tips en tools voor de specifieke tuinklus.

Tuinvideo's

Hoe kan het beter uitgelegd worden dan met bewegend beeld? Wij hebben voor u de beste tuinvideo's gebundeld! Handig om te raadplegen voor elke klus.

Tuinblog

U bevindt zich er al, de tuinblog. Via deze blog willen wij u sneller dan nooit tevoren op de hoogte brengen van ons laatste nieuws, het laatste nieuws op tuiniergebied én nieuwe producten. U kunt tevens op de door ons gepubliceerde artikelen reageren.

Aanbiedingen

Ook aanbiedingen voor in de tuin mogen niet ontbreken, want daar is iedereen dol op. Wij hebben altijd minstens 10 aanbiedingen in de vorm van de zogenaamde voordeelpakketten. Een voordeelpakket is veel plant voor weinig!

U heeft nu een aardig overzicht van de nieuwe functionaliteiten van Tuinbazaar.nl. Wij kunnen alvast verklappen dat dit niet de laatsten zijn. Houd de tuinblog in de gaten voor het laatste nieuws. Ook in 2011 zijn we er voor u om de mooiste planten snel bij u thuis te leveren!