Tuinplanten

U bent momenteel op:

Hortensia

hortensia informatie

Over hortensia

De hortensia is al jaren één van de populairste buitenplanten van Nederland. Er zijn rond de 100 verschillende soorten hortensia afkomstig van de hortensiafamilie (Hydrangeaceae). In het wild komt de hortensia vooral in China en Japan veel voor. De hortensia struik kenmerkt zich door de opvallend grote bloemen in de kleuren roze, wit, rood of blauw. De grote bloemen dienen ervoor om de insecten te verleiden een bezoek te brengen aan de plant, om zo stuifmeel te verspreiden naar de kleinere binnenste bloemen van de hortensia. Vooral de laatste jaren is de hortensia weer een populaire plant aan het worden. Dit komt mede doordat er steeds weer nieuwe plantensoorten ontstaan door veredeling. Er is tegenwoordig zelfs een hortensia die bloeit van juni tot oktober (Hortensia ‘Endless Summer’)

Hortensia planten

Kies, om de hortensia te planten een zonnige tot halfbeschaduwde plek in de tuin uit. De hortensia komt het beste tot bloei in een kleiachtige, vruchtbare, vochthoudende grondsoort. Er zijn twee momenten waarop de hortensia het best geplant kan worden, in het vroege voorjaar (maart) of in het najaar (oktober of november). Er dient een gat gegraven te worden 1,5 maal de wortellengte en breedte. Het gat wordt opgevuld met mest of compost. Plaats de hortensia in het gat en gooi de grond terug het gat. Stamp rond de stam de grond goed aan en geef de hortensia extra water.

Hortensia snoeien

In Nederland is de beste tijd om de hortensia te snoeien in het voorjaar: eind maart – half april. Regelmatig snoeien zorgt voor een goede bloei van de hortensia. De hortensia bloeit op hout van het voorgaande jaar. Zwak gegroeide en dunne scheuten dienen weggesnoeid te worden, evenals oude scheuten. Oude planten kunnen tot op 30 centimeter van de grond worden teruggesnoeid, zodat er nieuwe bloeischeuten ontstaan. De plant bloeit het jaar daarna pas weer voor het eerst. Het snoeien is voortdurend gericht op verjonging van de struik.

Hortensia bemesten

De beste tijd om de hortensia extra voedingsstoffen toe te dienen is maart - april en in de zomer. Ecostyle heeft speciaal voor de hortensia een speciale mest ontwikkeld, Hortensia A-Z. Hortensia A-Z bevat 100% natuurlijke voedingsstoffen voor alle soorten hortensia’s. Deze voedingsstoffen bevorderen een krachtige groei en een uitbundige bloei. Aan deze speciale meststof is RhizaMax wortelactivator toegevoegd voor een goede ontwikkeling van de wortels. Tot maar liefst 900% meer wortels betekent een gezonde en sterke plant.

Ziekten en plagen

De hortensia is over het algemeen geen gevoelige plant voor aantasting door ziekten of plagen, zolang de plant gezond wordt gehouden. Gezond betekent geen overvloedige bemesting, dit zorgt namelijk voor te zachte bloemen en bladeren, wat weer aantrekkelijk is voor ziekten en plagen. Twee soorten ongedierte die voor kunnen komen zijn de bladluis en spint. De bladluis is een witte luis die makkelijk te bestrijden is met Spruzit van Ecostyle. De Spruzit is alleen noodzakelijk als de plant al erge aantastingen heeft. U kunt in eerste instantie proberen om de bladluis met een straal water weg te spuiten. Spint is een aantasting van de hortensia door mijten. Spint tast de bladeren aan en komt vooral bij droogte en warmte veel voor. Om spint te bestrijden adviseert Tuinbazaar.nl om gebruik te maken van Promanal van Ecostyle.

Hortensia's kopen? U vindt ze hier!

Als u op zoek bent naar een adres om hortensia's te kopen dan bent u bij Tuinbazaar.nl aan het goede adres. U vindt hieronder het assortiment hortensia's dat wij aanbieden. Om hortensia te kopen klikt u op het plaatje voor meer informatie of direct op 'bestellen'. Daarna kunt u ook nog het gewenste aantal opgeven. De hortensia's worden direct vanaf de kwekerij geleverd en binnen 48 uur bij u bezorgd.

Artikelen 1 tot 12 van 46 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 46 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Tuinbazaar.nl?

  • Planten kopen direct vanaf de kwekerij
  • Tuinplanten tot soms 40 % voordeliger dan menig tuincentrum
  • Uw bestelling wordt binnen 48 uur thuis bezorgd
  • Geen gesjouw en alles bezorgd tot in de tuin
  • nog meer redenen...

Contactinformatie

info@tuinbazaar.nl
Coenecoop 212, 2741 PK Waddinxveen
T: 085 40 16 554 (gratis)
Ma t/m za van 8:00 tot 18:00
Kijk ook op Tuinaarde.nl

Bezorging Facebook Twitter Instagram
  POKON tuinaarde & potgrond bij Tuinbazaar.nl