Tuinplanten

U bent momenteel op:

Hebe

hebe informatie

Over hebe

Hebe is een groot plantengeslacht wat vooral de laatste jaren een erg populaire plant aan het worden is. De hebe wordt vooral gebruikt in potten, bakken en als randversiering op het bordes. Hebe planten zijn in twee verschillende groepen in te delen.
  • Het eerste type hebe is de winterharde, bladhoudende, Boskoopse hebe. Deze soort wordt gebruikt voor de aanleg van tuinen en is het gehele jaar leverbaar.
  • Het tweede type hebe is de bonte blad hebe (de Veronica). Deze hebe bloeit rond 1 november (Allerheiligen) en is een dwergtype.
De struik bloeit vaak met bloemen die in de oksels van de takken ontspringen. Pas de laatste jaren is de hebe helemaal in opkomst doordat ze winterhard is geworden, vroeger was dit niet het geval.

Hebe planten

De hebe wordt vaak in groepen geplant, om het een kleinere plant is. Maak een kuiltje waar de wortels van de hebe inpassen. Stop de hebe in het kuiltje en druk rondom de struik de grond goed aan. Geef in eerste instantie de hebe extra water en geef de hebe wat extra mest. De kuil kan met de hand gegraven worden, maar u kunt ook kiezen voor het schepje van Gardena. De Gardena tuinschep is in de webshop verkrijgbaar.

Hebe snoeien

De struik verdraagt een snoei beurt goed, maar het is niet vaak nodig. Wanneer de hebe door de vorst is ingevroren, is het raadzaam om de betreffende stengels weg te snoeien. Daarnaast kunnen de slappe stengels van de hebe worden weggesnoeid, dit houdt de struik in vorm. De beste tijd om te snoeien is van midden tot het einde van het voorjaar. Het snoeien is vooral bedoeld om de dode takken eruit halen en de plant in de juiste vorm te krijgen. Na de zomer kan de hebe voor de tweede maal worden bij gesnoeid.

Hebe bemesten

De bloeiende soorten hebe hebben elke maand mest nodig. Deze soort staat vaak in potten en bakken. Er is te weinig grond in een pot voor de hebe, om voldoende voedingsstoffen eruit te halen. Voor deze planten adviseert Tuinbazaar.nl gebruik te maken van Terrasplanten A-Z van Ecostyle. De Terrasplanten A-Z meststof van Ecostyle geeft tot 4 maanden voeding af, dus uw planten worden langdurig verwend met de juiste bemesting. De niet bloeiende soorten die vaak in de volle grond staan, hebben jaarlijks eenmaal bemesting nodig. Het beste moment is in het voorjaar, voor een goede groei. Gebruik hiervoor Tuinmest van Ecostyle. Tuinmest is een prima basismest voor de hebe en heeft een langdurige werking. Deze 100% natuurlijke meststof bevat alle voedingsstoffen en sporenelementen die de hebe van nature nodig heeft.

Ziekten & plagen

De belangrijkste vijand is te veel water voor de hebe, dit is vooral het geval als de hebe als potplant wordt gebruikt. Aan de onderkant van de pot moeten gaten gemaakt worden om het water te laten weglopen. Een andere plaag is spint, spint is een aantasting van de plant door mijten. Spint tast de bladeren aan en komt vooral bij droogte en warmte veel voor. Om spint te bestrijden adviseert Tuinbazaar.nl om gebruik te maken van Promanal van Ecostyle.

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Tuinbazaar.nl?

  • Planten kopen direct vanaf de kwekerij
  • Tuinplanten tot soms 40 % voordeliger dan menig tuincentrum
  • Uw bestelling wordt binnen 48 uur thuis bezorgd
  • Geen gesjouw en alles bezorgd tot in de tuin
  • nog meer redenen...

Contactinformatie

info@tuinbazaar.nl
Coenecoop 212, 2741 PK Waddinxveen
T: 085 40 16 554 (gratis)
Ma t/m za van 8:00 tot 18:00
Kijk ook op Tuinaarde.nl

Bezorging Facebook Twitter Instagram
  POKON tuinaarde & potgrond bij Tuinbazaar.nl