Tuinplanten

U bent momenteel op:

Esdoorn

esdoorn informatie

Over esdoorn

De Acer oftewel de Esdoorn is een plant die veel in parken, bossen maar ook in tuinen te vinden is. Het kenmerk van de esdoorn is het dichte bladerdek, dat in de herfst rood, oranje of geel kleurt. De esdoorn komt over de gehele wereld voor, als grote boom voornamelijk in Europa en Noord-Amerika en als kleine boom of heester voornamelijk in Japan en Korea (Oost-Azië). De vrucht van de esdoorn is maximaal 3 millimeter groot, maar kenmerkt zich door een grote vleugel aan de vrucht. Hierdoor wordt de vrucht van de esdoorn ook wel ‘helikoptertje’ genoemd. In het voorjaar komt de Acer tot bloei en dit veroorzaakt door de hoge worteldruk een sterke sapstroom. Als er wonden aan de boom zijn, zult u zien dat de plant sterk bloed. De Acer heeft een relatief dunne bast, waardoor de esdoorn snel last heeft van verbrandingen als de zon erop schijnt. Het hout van de esdoorn wordt voor vele doeleinde gebruikt, omdat het goed bestand is tegen slijtage en het een lichte kleur heeft. De esdoorn is niet bladvast en daardoor niet wintergroen, toch wordt de esdoorn ook gebruikt voor hagen, aangezien het compacte groeiers zijn.

Esdoorn planten

De Acer houdt van een halfschaduw rijke plek. De esdoorn niet planten in de volle zon, dit kan verbranding van de bast veroorzaken. De beste tijd om de esdoorn te planten is het najaar, hierdoor kunnen de wortels zich goed ontwikkelen en kan in het voorjaar de esdoorn alweer bloeien. Er dient een gat gegraven te worden 1,5 maal de wortellengte en breedte. Het gat wordt opgevuld met mest of compost. Plaats de Acer in het gat en gooi de grond terug het gat. Stamp rond de stam de grond goed aan en geef de boom water.

Esdoorn snoeien

De gewone esdoorn heeft geen regelmatige snoei nodig. Indien u zelf vindt dat de boom of de heg te groot wordt kunt u op 4 verschillende manieren de boom verkleinen.
  • Het dunnen van de kruin zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke boom om te zien. De zwakke, afstervende en kruisende takken worden verwijderd.
  • Het verhogen van de kroon van de boom zorgt voor een mooiere vorm van de boom. De laagste takken worden verwijderd en de stam is voor een groot deel onvertakt.
  • Naast het verhogen van de kroon kan ook worden gekozen voor het verkleinen van de kroon. Het verkleinen verminderd de dichtheid van de boom, hierdoor ontstaat er minder schade door windvlagen en laat het meer licht door.
  • Indien u een esdoorn heeft die over de weg groeit, dan kunt u die bijknippen om zo de doorgang van de weg toch begaanbaar te houden.

Esdoorn bemesten

Het eerste jaar na aanplant hoeft u de Acer niet te bemesten, vanaf het tweede jaar adviseert Tuinbazaar.nl dit wel te doen. Met Tuinmest van Ecostyle heeft u de juiste mest in huis, om de Acer te bemesten. Tuinmest van Ecostyle heeft een langdurige werking en is een 100% natuurlijke meststof dat sporenelementen bevat die de Acer van nature nodig heeft.

Ziekten & ongedierte

Vooral jonge esdoorn bomen kunnen last hebben van bladluizen en meeldauw. De bladluis is een van de ongedierte die zich kan nestelen in de esdoorn. De bladluis is een witte luis die makkelijk te bestrijden is met Spruzit van Ecostyle. De Spruzit is alleen noodzakelijk als de plant al erge aantastingen heeft. U kunt in eerste instantie proberen om de bladluis met een straal water weg te spuiten. Meeldauw is witte aanslag op de onderzijde van de bladeren. Dit kan niet bestreden worden, maar wel voor een groot deel voorkomen worden met Vital van Ecostyle. Vital zorgt onder meer voor verharding van de buitenste plantencellen, waardoor schimmelsporen niet kunnen binnendringen. Door vroeg in het groeiseizoen te starten met Vital wordt het voor schimmelziekte, zoals meeldauw, moeilijk om de esdoorn aan te tasten.

Esdoorn kopen? U vindt het hier!

Als u op zoek bent naar een adres om esdoorn te kopen dan bent u bij Tuinbazaar.nl aan het goede adres. U vindt hieronder het assortiment esdoorn dat wij aanbieden. Om esdoorn te kopen klikt u op het plaatje voor meer informatie of direct op 'bestellen'. Daarna kunt u ook nog het gewenste aantal opgeven. De esdoorn wordt direct vanaf de kwekerij geleverd en binnen 48 uur bij u bezorgd.

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Tuinbazaar.nl?

  • Planten kopen direct vanaf de kwekerij
  • Tuinplanten tot soms 40 % voordeliger dan menig tuincentrum
  • Uw bestelling wordt binnen 48 uur thuis bezorgd
  • Geen gesjouw en alles bezorgd tot in de tuin
  • nog meer redenen...

Contactinformatie

info@tuinbazaar.nl
Coenecoop 212, 2741 PK Waddinxveen
T: 085 40 16 554 (gratis)
Ma t/m za van 8:00 tot 18:00
Kijk ook op Tuinaarde.nl

Bezorging Facebook Twitter Instagram
  POKON tuinaarde & potgrond bij Tuinbazaar.nl