Tuinplanten

U bent momenteel op:

Cipres

cipres informatie

Over cipres

De Cipres is een groep coniferen die veel in Nederland wordt aangetroffen in tuinen en plantsoenen. Er zijn twee veel voorkomende Cipres bomen, maar ook tientallen ondersoorten, die niet of nauwelijks in Nederland voorkomen. De twee meest voorkomende Cipres soorten, zijn de Californische Cipres en de Italiaanse Cipres. Van de bovenste twee Cipres soorten is de Californische wel het meest bekend in Nederland. De oorsprong vindt de boom aan de westkust van de Verenigde Staten. De Cipres wordt veel gebruikt als aanplant van beschutting en als sierboom. De maximale lengte die de Californische Cipres kan halen in Europa is 40 meter. In de Verenigde Staten wordt de Cipres gebruikt voor meubels. De Italiaanse Cipres vindt haar oorsprong in het Middellands Zeegebied en kenmerkt zich door haar smalle en statige vorm. Deze Cipres wordt vaak in parken en tuinen aangeplant. De kroon is meestal smal en zuilvormig en loopt spits toe. De schors is bruingrijs en heeft ondiepe richels die in een spiraalvorm lopen. Het Italiaanse Cipres hout is geschikt voor houtsnijwerk, meubels en voor wijnstaken. De cipres kenmerkt zich, doordat ze geen bladeren of naalden hebben, maar gelede takjes die tezamen een scherm vormen.

Cipres planten

De beste tijd om de Cipres te planten of verplanten is in de maanden augustus en september. Er dient een gat gegraven te worden 1,5 maal de wortellengte, dit wordt opgevuld met mest of compost. De Cipres wordt ook vaak als haag gebruikt. Allereerst dient er een geul te worden afgegraven over de lengte van de aan te leggen haag. Met een touw kunt u de rechtheid van de haag bepalen. Na het planten van de Cipres bomen kunt u doormiddel van het touw tevens de hoogte bepalen. De takken die boven het touw uitgroeien, kunt u afsnoeien.

Cipres snoeien

Een Cipres vraagt niet veel onderhoud. Alleen lichtjes bij snoeien is van belang om de vorm van de Cipres te behouden. In het najaar snoeit u de Cipres lichtjes bij. Doe dit wel voordat de eerste vorst komt, anders zorgt dit voor bruine plekken in het voorjaar. Van belang is tevens om de kegels (de zaadjes) uit de Cipres te halen, door middel van draaien. De kegels hebben veel voedingssappen nodig, dit gaat ten koste van de groenheid van de boom. De kegels kunnen er tevens voor zorgen dat de Cipres door het gewicht scheef gaat groeien.

Cipres bemesten

Het is voor de Cipres van levensbelang om bemest te worden. Door deze extra voedingsstoffen zal de Cipres, sterker, compacter en gezonder worden. De Cipres is een coniferensoort en Ecostyle heeft speciaal hiervoor een meststof ontwikkeld, Coniferen A-Z meststof. Coniferen A-Z bevat 4 maanden lang een uitgebalanceerde voeding, wat resulteert in een gezonde plant met een intense groene kleur. De meststof heeft als toevoeging RhizaMax wortelactivator, dit zorgt ervoor dat de wortels van de Cipres krachtiger worden, wat weer resulteert in een gezondere plant.

Ziekten en plagen

Cipres is een sterke plant waar weinig problemen mee zijn. Een van de ziekten die kan voorkomen is de honingzwam, dat via de wortels de plant kan binnenkomen. De honingzwam zorgt voor bruine plekken op de plant. Door het gebruik van Vital van Ecostyle krijgt de plant meer weerstand tegen de honingzwam en andere schimmelziekten. Een andere ziekte die de Cipres kan krijgen is spint. Spint is een mijt dat de bladeren van de Cipres aantast. Op de bladeren ontstaan stipvormige vlekken. Spint is gemakkelijk te bestrijden met Promanal en Spruzit van Ecostyle. Promanal is ook goed te gebruiken om schildluis te bestrijden indien die zich gevestigd heeft in de Cipres. De schildluis zuigt het sap van de Cipres op en dit veroorzaakt groene bladeren bij de Cipres.

Cipressen kopen? U vindt het hier!

Als u op zoek bent naar een adres om cipressen te kopen dan bent u bij Tuinbazaar.nl aan het goede adres. U vindt hieronder het assortiment cipressen dat wij aanbieden. Om cipressen te kopen klikt u op het plaatje voor meer informatie of direct op 'bestellen'. Daarna kunt u ook nog het gewenste aantal opgeven. De cipressen wordt direct vanaf de kwekerij geleverd en binnen 48 uur bij u bezorgd.

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Tuinbazaar.nl?

  • Planten kopen direct vanaf de kwekerij
  • Tuinplanten tot soms 40 % voordeliger dan menig tuincentrum
  • Uw bestelling wordt binnen 48 uur thuis bezorgd
  • Geen gesjouw en alles bezorgd tot in de tuin
  • nog meer redenen...

Contactinformatie

info@tuinbazaar.nl
Coenecoop 212, 2741 PK Waddinxveen
T: 085 40 16 554 (gratis)
Ma t/m za van 8:00 tot 18:00
Kijk ook op Tuinaarde.nl

Bezorging Facebook Twitter Instagram
  POKON tuinaarde & potgrond bij Tuinbazaar.nl