Tuinplanten

U bent momenteel op:

Beukenhaag

beukenhaag informatie

Over beukenhaag

De beuk is naast de buxus één van de meest gebruikte plantensoort om een afscheiding te maken. De gewone beuk (Fagus sylvatica) is een erg geschikte soort om een mooie haag mee te maken. Een beukenhaag is winterhard, de bladen blijven aan de boom. In de herfst verkleurt de beuk, de groene bladeren worden tabaksbruin om pas in het voorjaar eraf te vallen, voor nieuwe groene bladen. In zomer zorgt de beuk voor een groene afscheiding en is het één groot compact geheel.

Beukenhaag planten

Om een beukenhaag goed te planten en er zorg voor te dragen dat het een compact geheel is, adviseert Tuinbazaar.nl om de planten maximaal 30-35 centimeter uit elkaar te planten. Graaf over de lengte dat u de beukenhaag wil planten een geul van tenminste 30 centimeter. Plaats de beuken erin, gooi de aarde terug in de geul en stamp de grond goed aan rond de wortelhals.

Beukenhaag snoeien

Om een goede en compacte beukenhaag te krijgen maar vooral te behouden is het van belang om de haag minimaal 2 maal per jaar te snoeien.

Voorjaar

Het eerste snoeimoment is in het voorjaar kort na het uitlopen van de nieuwe bladeren, rond half mei. Het jonge blad, dat verscholen heeft gezeten onder het oude blad, kan door de overvloed aan zonlicht, na het snoeien, verbranden, in de loop van de zomer trekt dit weer weg.

Nazomer

In de nazomer, eind augustus, begin september, is het de tijd om voor de tweede keer de beukenhaag te snoeien. Bij deze snoeibeurt hoeft de beukenhaag niet veel gesnoeid te worden, enkel de uitstekende takken. Voor het snoeien kan gebruik gemaakt worden van de Gardena snoeischaar die in de webshop te koop is.

Zie in de video hieronder hoe een beukenhaag en haagbeuk gesnoeid moet worden.

Beukenhaag ziekten

Tuinbazaar.nl garandeert kwalitatief goede beuken om een haag mee te maken. Toch kan het voorkomen dat beuken te maken krijgen met ziekten of ongedierte. Er zijn drie ziekten bekend bij de beuk. De ziekten zijn goed te bestrijden met bestrijdingsmiddelen van Ecostyle. De bladluis is een van de ongedierte die zich kan nestelen in de beuk. De bladluis is een witte luis, die makkelijk te bestrijden is met Spruzit van Ecostyle. Dit product is te koop in onze webshop. De Spruzit is alleen noodzakelijk als de plant al erge aantastingen heeft. U kunt in eerste instantie proberen om de bladluis met een straal water weg te spuiten. Met de Luisspray van Ecostyle die te koop is in onze webshop kunt u de witte vlieg bestrijden. Deze vlieg zitten aan de onderzijde van de bladeren en leggen daar hun eitjes. Wolluis is de laatste ziekte die voor kan komen bij de beukenhaag. De luizen zijn wit van kleur en overwinteren in de knoppen van de beuk. De wolluis is makkelijk te bestrijden met Promanal van Ecostyle. Het beste tijdstip om dit te doen is kort na de winter als het blad van de beuk voor het grootste gedeelte is afgevallen.

Beukenhaag bemesting

Om uw beukenhaag zo compact en mooi mogelijk te houden is het van belang dat de haag goed bemest wordt met natuurlijke producten. Tuinbazaar.nl adviseert u om de volgende producten te gebruiken voor een gezonde beukenhaag: Plant-Startmix en Hagen A-Z van Ecostyle, deze producten zijn te koop in onze webshop. Plant-Starmix is een organische bodemverbeteraar verrijkt met micro-organismen die bij uitstek geschikt is voor de aanplant van bomen en heesters, het is een ecologisch product. Hagen A-Z is een speciale meststof voor zowel bestaande als nieuw aan te planten hagen. De Hagen A-Z geeft een langdurige en geleidelijke werking van de meststof, tot wel 4 maanden na strooien. Plant Starmix in combinatie met Hagen A-Z, zorgt voor een goede, gezonde, compacte en mooie beukenhaag.

Beukenhaag kopen

Als u op zoek bent naar een adres om beukenhaag te kopen dan bent u bij Tuinbazaar.nl aan het goede adres. U vindt hieronder het assortiment beukenhaag dat wij aanbieden. Om beukenhaag te kopen klikt u op het plaatje voor meer informatie of direct op 'bestellen'. Daarna kunt u ook nog het gewenste aantal opgeven. De beukenhaag wordt direct vanaf de kwekerij geleverd en binnen 48 uur bij u bezorgd.

Artikelen 1 tot 12 van 26 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 • Groene beukenhaag 160 cm IN POT

  Groene beukenhaag 160 cm IN POT

  € 10,99
 • GEVEERDE
  BEUKEN!
  Groene beukenhaag 200 cm IN POT

  Groene beukenhaag 200 cm IN POT

  € 15,99
 • GEVEERDE
  BEUKEN!
  Groene beukenhaag 225 cm IN POT

  Groene beukenhaag 225 cm IN POT

  € 25,99
 • GEVEERDE
  BEUKEN!
  Groene beukenhaag 250 cm IN POT

  Groene beukenhaag 250 cm IN POT

  € 30,99
 • GEVEERDE
  BEUKEN!
  Groene beukenhaag 275 cm IN POT

  Groene beukenhaag 275 cm IN POT

  € 39,99
 • Rode beukenhaag 60 cm IN POT

  Rode beukenhaag 60 cm IN POT

  € 4,49

Artikelen 1 tot 12 van 26 in totaal

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Tuinbazaar.nl?

 • Planten kopen direct vanaf de kwekerij
 • Tuinplanten tot soms 40 % voordeliger dan menig tuincentrum
 • Uw bestelling wordt binnen 48 uur thuis bezorgd
 • Geen gesjouw en alles bezorgd tot in de tuin
 • nog meer redenen...

Contactinformatie

info@tuinbazaar.nl
Coenecoop 212, 2741 PK Waddinxveen
T: 085 40 16 554 (gratis)
Ma t/m za van 8:00 tot 18:00
Kijk ook op Tuinaarde.nl

Bezorging Facebook Twitter Instagram
  POKON tuinaarde & potgrond bij Tuinbazaar.nl